Winter-times

site aangepast op: zondag 10 juli 2016 12:10

RET verzorging tijdens de 4daagse

VerzorgingVoor velen uit de Rotterdamse regio een begrip: de rustposten van de RET. Ook in 2016 staan er dagelijks weer vier wagens klaar om iedereen te verwennen, zelfs op de hele nieuwe routes van de eenmalige 55km.

Wie of wat is de RET? Voor Rotterdammers een begrip, daarbuiten misschien wat minder. Maar RET staat voor Rotterdamse Electrische Tram, oftewel het openbaar vervoer (bus, tram, metro) in Rotterdam en omstreken. De verzorging wordt verzorgd door de wandelsport vereniging van dit bedrijf. Maar ook "buitenstaanders" zijn van harte welkom bij de posten.

Het idee is dat mensen op de eerste dag bij de eerste rustpost een verzorgings(knip)kaart kopen. Voor de 40, 50 en 55 km wandelaars is die rust in Bemmel, voor de 30 km wandelaars staan we klaar in Valburg.

Met deze kaart bent u verzekerd van een goede rustpost op (ongeveer) elke 10 kilometer. Daarmee  krijgt u de rest van de Vierdaagse voldoende te eten en te drinken: soep, fruit, melk, koffie, thee, limonade, koek, snoep, gehaktballen, slaatjes, worst, chips, kortom eigenlijk alles. Want er is een primeur (zo lang de voorraad strekt): we hebben dit jaar ook belegde broodjes!! Zelfs heben we bijna 100 stoelen per rust beschikbaar, en hebben we met alle ervaring prachtige lokaties gevonden waar u een (bijna) gegarandeerde stoel aantreft.

De prijzen zijn voor 2016 opnieuw ongewijzigd gebleven, en bedragen evenals in 2015 € 30,00 voor de 30 km wandelaars, € 40,00 voor de deelnemers aan de 40 km en € 50,00 voor die mensen die de 50 of 55 km proberen te bedwingen.

Bij onze verzorging ontvangt u een jubileum keycord met per dag een knipkaart waarmee u bovenstaande consumpties kunt verkrijgen, allerlei andere kleine verrassingen (chips, drop, kauwgum, etc) zijn gratis. Ter gelegenheid van de 100e Vierdaagse proberen we bovendien voor een aantal leuke extraatjes te zorgen, exclusief voor onze kaarthouders!!

Ook dit jaar sturen we de spullen niet meer vantevoren naar u toe. Per email ontvangt u begin juli een deelnemersnummer en een link naar het programmaboekje, na ontvangst van uw bijdrage. Met dat nummer en uw naam kunt u uw boekje, knipkaart en goodie bag op de eerste rust afhalen. Alles ligt daar keurig voor u klaar. U hoeft dan dus geen geld meer mee te nemen.

SORRY, de voorinschrijving is gesloten. Wilt u nog bij ons rusten? Een zeer beperkt aantal kaarten is voor de 40, 50 en 55 km wandelaars nog beschikbaar bij de eerste rust in Bemmel, voor de 30 km wandelaars in Valburg!

Omdat het een jubileum editie is, en er duizenden wandelaars meer mogen starten, hebben we geen idee hoeveel wandelaars bij ons willen rusten. Daar proberen we zeker op in te spelen. Zo zorgen we voor zo'n 200 extra zitplaatsen, wat tafels, gaspitten en voldoende consumpties. Maar ook hanteren we een maximum aantal deelnemers, als dat tenminste noodzakelijk mocht zijn. Tenzij we het ruim vantevoren weten, en daar bijvoorbeeld met nog meer stoelen op in kunnen spelen. Juist voor deze edite vragen we u dan ook dringend om zich vantevoren aan te melden (inmiddels is 80% van de kaarten in de voorverkoop besteld).

Het banknummer is:

ING (postbank) rekening 4185514 (IBAN NL57INGB0004185514)
Ten name van

Wandelsportvereniging RET
Rotterdam

Belangrijk: vergeet niet bij de mededelingen uw email adres te vermelden, alsmede de afstand die u gaat lopen. Echter: de vereniging ontvangt maar een paar keer per maand een bankafschrift. Stuur uw gegevens zeker ook even via de reaktiepagina naar ons toe!

BELANGRIJK VOOR 55 km LOPERS:

Ter gelegenheid van de 100e Vierdaagse, kan er dit jaar ook dagelijks een 55km afstand gewandeld worden. Dat bezorgde ons nog wel een paar hoofdbrekens, maar het is ons gelukt een oplossing te vinden. Echter, we zien de volgende zaken:
-op de 1e dag wordt het extra rondje van 5 km gelopen tussen Elst en Valburg. Dat levert geen probleem op, u zit weer voor de rust in Valburg op het gewone parcours en heeft gewoon 4 rusten. Op de 2e rust in Elden krijgt u een energie reep mee om dit te overwinnen.
-op de 2e dag loopt de 55km een bijna geheel eigen parcours. Na de eerste rust buigt de 55 km af en mist hierdoor zowel de rust in Niftrik (op de dijk) als de grote rust in Wijchen (de erwtensoep). We hebben op deze lus twee nieuwe rusten gevonden, een koffierust in Hernen en een soeprust in Afferden (in samenwerking met het Rotterdamse Havenbedrijf).
-op dag 3 loopt het allemaal weer soepel, de extra lus wordt gelopen in de bestaande 50 km lus, maar de wandelaars zijn weer terug op het parcours voordat u bij de 3e rust bent.
-dag 4 levert weer hoofdpijn op voor ons. De 55 km verlaat het parcours al voordat u bij onze rust in Overasselt bent. Helaas vonden we bij de boeren geen medewerking om onze rust vanuit Overasselt naar voren te halen. Daarom verzorgen we een extra koffierust voor de 55km net na de afslag voor Overasselt. Dat doen we ook ter hoogte van Beers, omdat de 55 km niet door Beers zelf komt en daar dus de soep mist. Dat maken we goed met een eigen soeprust aan de andere kant van die plaats!

Heeft u tips voor ons? Laat het ons weten!!!!

Middels de links in het menu aan de rechterkant kunt u details zien van de verschillende wandeldagen en de rustposten per dag. Het complete verzorgingsboekje kunt u ook als PDF uitprinten (dubbelzijdig) (dit is nog de versie 2015, de nieuwe voor 2016 verschijnt later dit jaar). Elders op de site zijn honderden foto's van de afgelopen jaren te vinden, die een goed beeld geven van de sfeer.

Tenslotte: kaarten en consumptiekaarten zijn persoonlijk. Het is niet de bedoeling om met de bonnen consumpties aan andere wandelaars te verstrekken. Wij zorgen tenslotte niet alleen voor uw consumpties, maar huren ook busjes, stoelen, koffieketels, enz enz. Wel kan iedereen ook zonder kaart/bonnen consumpties kopen bij onze wagens, mits het niet te druk is. Soms zijn we genoodzaakt bij een vol terras voorrang te geven aan de wandelaars met een kaart.

 

De verzorginsposten zichtbaar in Google maps (klik erop voor meer details)

 


Grotere kaart weergeven

 

dag 1, Elst (blauw)

dag 2, Wijchen (rood)

dag 3, Groesbeek (groen)

dag 4, Cuijk (geel)

PDF file verzorgingsboekje