Metro mars 17 oktober 2020

LET OP: deze wandeltocht kan helaas vanwege de nieuwste corona maatregelen niet doorgaan. We hadden het al verplaatst van Hoogvliet naar Spijkenisse. Maar nu ook sportkantines moeten sluiten, kunnen we ook daar niet meer terecht. Sorry, voor volgend jaar kijken we naar alternatieve manieren van georganiseerde wandelsport. Blijf gezond, blijf voorzichtig, blijf zelfstandig wandelen!

De eerste tocht uit het jaarlijkse wandelprogramma van de wsv RET. En wat voor een tocht. Jarenlang vertrokken de wandelaars vanaf de remise Kleiweg, nu voor de 5e keer vanuit de remise Sluisjesdijk in de Waalhaven.
Een geweldige stadswandeling, die door velen de afgelopen jaren zeer werd gewaardeerd. Helaas kunnen we vanwege de renovatie van de Maastunnel, niet onder de Maas door. Maar de gemeente laat op korte afstand van onze startlokatie een gratis pont varen naar de Euromast. U moet er wel rekening mee houden dat die slechts elke 20 minuten vaart, te beginnen om 08.00 uur!!!
Vervolgens langs mooie delen van de Rotterdamse stad. Delfshaven, de Euromast, de Markthal. U komt er allemaal door of langs.
Om uiteindelijk via de mooie Erasmusbrug weer naar Zuid te vertrekken, en te genieten van een RET rust voordat u bij de ss Rotterdam aan komt.
Kortom: u moet hem gelopen hebben.

Afstanden en starttijden

 

40 km 08.00-09.00
30 km 09.00-10.00
20 km 09.00-11.00
10 km 09.00-11.00

Beloning

De speciale beloning bij deze tocht is een gebakken tegel. Eens per 5 jaar wordt er een nieuwe afbeelding gemaakt. Zie onderstaand rechts. Heeft u die al? Dan is er nog keus uit diverse oudere tegels. Leuk om te verzamelen.

LET OP: er worden geen IVV stempels gebruikt!

Bereikbaarheid

metrostation Zuidplein, bus 70 richting Charlois

Het startbureau is bereikbaar per bus

Het startbureau is bereikbaar per metro/tram

Gedurende de 46 jarige historie van deze tocht werden heel vaak bijzondere tegels gebakken, meestal met een onderdeel van het Rotterdamse openbaar vervoer bedrijf de RET erop. Hieronder ziet u twee voorbeelden. Dit jaar is er geen nieuwe tegel, maar de prachtige versie van vorig jaar, en diverse eerdere jaren, is nog volop beschikbaar. Het loont dus weer de moeite om voor 2 euro extra de tocht “met beloning” te lopen.

Atletiek vereniging Spark

Atletiekpad 1

3202 LM  Spijkenisse

Pin It on Pinterest

Share This