Je hebt van die momenten (althans: ik heb van die momenten) dat je een nieuw electronisch snufje gewoon MOET hebben. Ok, je betaalt veel te veel als je de eerste wilt zijn, maar exclusiviteit heeft zijn prijs natuurlijk. Bij mijn vorige werkgever had ik een collega die ook (ook?) een nerd was op dit gebied. Elk snufje wat we kochten, kon de ander niet laten lopen. Het was bijvoorbeeld levensgevaarlijk voor mijn bankrekening om met hem naar de HCC dagen te gaan. Tassen vol gingen er mee naar huis in de kofferbak. En de leveranciers maar lachen.

Deze week ben ik gezwicht voor de nieuwe iPod Photo. Je hebt verschillende versies van dat apparaat, maar waarom zou je voor de mini-4Gb versie gaan als je tenslotte voor een paar 😕 euro meer ook de 60Gb versie kunt kopen. Jawel mijnheer, er kunnen maar liefst 15.000 songs op gezet worden. Om nog maar te zwijgen over de vele foto’s. Te laat: ik was verliefd. Ik MOEST hem hebben. Met van die hele leuke kleine speakers, waardoor hij nu ook als stereo dienst kan doen in mijn Engelse flatje. En als klok, en als wekkerradio, en als agenda, en als memorecorder. Kortom: zijn geld volledig waard (maak ik mezelf wijs). Ok, je kunt er tegenwoordig ook een complete computer voor kopen, maar die neem je natuurlijk niet mee in het vliegtuig, en vooral: die ziet er niet zo cool uit (of hoor ik er helemaal bij als ik vet gaaf zeg). En in de lucht kun je echt niet zonder een iPod hoor. 55 minuten zonder muziek, ik moet er niet aan denken 😥 .

Maar ja, nu heb ik wel een klein probleem natuurlijk. Of eigenlijk: een heel groot probleem. Want ik heb even snel uitgerekend dat ik voor 15.000 nummers toch wel zo’n 1.000 CD’s nodig heb. En mijn totale verzameling bestaat uit hooguit een 100 CD’s. Kortom: HELP!!!! Collega’s die dit lezen, vrienden, buren, of wie dan ook: ik moet muziek hebben. Legaal natuurlijk, het idee alleen al 😉 Maar vooral: veel, en goed (als het even kan). Wie suggesties heeft voor “must have CD’s” kan even een reactie sturen via de reaktiepagina natuurlijk. MUZIEK GEZOCHT!!!. En o ja, de huidige inhoud van mijn iPod staat ook online: iPod catalog

Pin It on Pinterest