Vandaag hebben we als wandelsportvereniging RET (inderdaad, van het openbaar vervoer in Rotterdam) alweer voor de 47e keer de RET Wandeltocht georganiseerd. Zoals de laatste jaren gebruikelijk, vanuit de remise aan de Sluisjesdijk. Best al een oude historische plek, in het hart van de Waalhaven. Eigenlijk verwacht je elk moment Jaap Kooijman tegen te komen. Tot voor kort stonden hier ook borden met foto’s van de cast.

Toen was geluk, heel gewoon. Wandelen met het openbaar vervoer van Rotterdams.

Jaap Kooijman heeft hier gelopen, het historische gebouw van de remise Sluisjesdijk. Eem perfecte inspiratie voor de wandelaars.

Als startlokatie hadden we de centrale hal uitgekozen. Mede door corona, en indirect daardoor ook de onmogelijkheid voor sommigen om een snipperdag op te nemen, hadden we nog maar 3 vrijwilligers over. Gelukkig stelden Lenie de Boer en Ingrid Febus zich spontaan beschikbaar. En met 5 personen hebben we het gered. We konden meer dan 300 wandelaars ontvangen, die zeer enthousiast waren over de tocht, langs allerlei bekende plekken van Rotterdam. Door de Maastunnel, over de Erasmusbrug, en heel heel veel meer. Kubuswoningen, de markthal, Hotel New York, de Hoerenloper, alles was te zien op de route.

Een enkeling vond het best eng om door de tunnel te wandelen. Die heeft de beroemde Rotterdamse watertaxi geboekt, voor een overtocht naar de Euromast. Misschien voor u een idee voor volgend jaar? Dan zullen we toch ook weer enkele wijzigingen aanbrengen in de parcoursen, om het aantrekkelijk te houden. Misschien wel een tochtje watertaxi voor alle deelnemers? Eens bespreken met deze organisatie 🙂 

We hebben foto’s en zelfs een leuke video ontvangen, die u allemaal aan kunt treffen op onze reactie pagina. En wilt u zelf nog een reactie kwijt, dan kan dat onder dit bericht. Tot slot een speciaal dank je voor Leon, onze routebouwer en pijler Leon. Die kunt u herkennen als de man die naast zijn schoenen loopt van alle complimenten die we via email en op facebook hebben ontvangen! O ja, hij is alweer begonnen aan het maken van een nieuwe route voor onze volgende Spijkenisser mars op zaterdag 

Pin It on Pinterest