Vandaag mijn eerste echte zondag in Engeland. En dus ook maar eens uitgebreid de tijd genomen om een English Breakfast te maken. Eieren gekocht, bacon, mushrooms, boter, jam (marmalade is mij niet zoet genoeg) en natuurlijk het onvermijdelijke vierkante brood voor de toast.

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat aan mij geen ***kok verloren is gegaan. Ok, een keertje op zondag koken is wel aardig. Maar dankzij mijn aanwezigheid is de horeca in Alphen aan den Rijn toch groot geworden (al denken sommigen dat er in Alphen helemaal niets te beleven is (grapje D

)). Maar koken en een ontbijt maken zijn twee verschillende dingen.

Dus vrolijk gingen de boterhammen in de broodrooster (die hier zo breed is dat er wel 6 boterhammen tegelijk in kunnen). Boter in de pan, eitjes erbij (van die extra grote, hmmmmmm). Begon zo maar heerlijk te ruiken, half tien ’s avonds (jaja, ik weet het, ik sta laat op in een weekend). En dan……

een oorverdovend lawaai. Het brandalarm ging af in mijn flat.

Paniek, ik meende in de verte de sirenes al te horen. Deur open, eieren onder de kraan, broodrooster uit en proberen in 10 seconden een brandmelder om zeep te helpen. Kennelijk hielp er iets, want het alarm stopte er mee. En er kwam helemaal niemand kijken, zelfs geen vrijwillige brandweerman. Dat liep goed af.

Het ontbijt bestond verder gewoon uit brood met jam, ook lekker. Zeker met een pint melk ernaast. Later hoorde ik van de buren dat ze het allemaal al eens gehad hebben. Hoort vooral bij een goede snee toast. Weten we dat ook weer.

Volgende keer les twee uit de cursus Koken in Cheltenham: het opwarmen van de magnetron maaltijd. Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest