Zo, de tweede dag zit er op. De ronde rond Wijchen is afgelegd. Voor onze verzorgingswagen een vroegertje, de wekker liep om half 3 af. Om iets voor vier uur stonden we in het zeer donkere bos van Alverna koffie en thee te zetten voor onze wandelaars uit de Rotterdamse regio.Het weer was een stuk beter dan gisteren. Maar door de grote vochtigheid bleef het wel erg klam en aanvankelijk ook enkele uren wat mistig. Daarna brak de zon door. Helaas in de middag (vanaf 15 uur) gevolgd door een flinke bui regen, waar de wat latere wandelaars weer behoorlijk veel last van hadden.

Misschien verklaart dat ook het record aantal uitvallers voor een tweede dag. Deze dag is toch altijd al de route met de meeste uitvallers, maar nu waren het er ruim 2300, heel wat meer dan de 1800 van vorig jaar. Onder “onze” wandelaars lijkt het gelukkig erg mee te vallen.

Helaas hadden we wel een uitvaller in de verzorging. Maar Aad is er inmiddels weer helemaal bovenop en zal ons morgen (donderdag) weer begeleiden bij de gehaktballen rust in Groesbeek. Verder kan ik nog zeggen dat de sfeer er bij wandelaars en verzorgers goed in zit. Dus we houden het allemaal wel vol tot vrijdag hoor. Blijf gerust berichten plaatsen. De “verse” berichten voor onze rust op donderdag worden ‘s ochtends om half zes geprint. Latere berichten worden op vrijdag bij de rust in Beers opgehangen, zo’n 20 km voor de finish.

Groeten uit Nijmegen, Rob de Winter

Pin It on Pinterest