Ik zou bijna zeggen: gelukkig nieuwjaar. Ok, het is 21 februari, we zijn al bijna aan het aftellen naar de kerst. Maar beter laat dan nooit. De afgelopen weken zijn er heel wat dingen nieuw begonnen. Een beetje als een nieuw jaar dus.

Allereerst een nieuwe baan. Een bewuste keus voor een ommezwaai, van de snelle internationale carriere naar de veel meer lokale omgeving van Alphen. Best nog veantwoordelijk, maar gelukkig ook met minder stress en minder absurde overwerk tijden. Velen keken me wat meewarig aan: op 50 jarige leeftijd aan iets nieuws beginnen. Maar ach, je moet eens wat gokken in het leven :laugh: .

En na een week of zes kan ik zeggen: een geslaagde keuze. Ik heb het erg naar mijn zin. Lekker om kwart over 8 de deur uit, om half zes weer thuis. Leuke collega’s (ok, er zijn er behoorlijk veel voor Ajax, maar die praat ik wel om), en ook gezellige werkomgeving. Gezamenlijke lunch, dat komt helemaal goed.

Het nieuwe jaar ook aangegrepen om eindelijk wat aan het gewicht te doen. Op gezag van de internist weer op bezoek bij de diabetes hulptroepen (verpleegkundige, oogarts, dietiste), kortom: de zorgverzekering wordt goed benut. Resultaten zijn nog niet om over naar huis te schrijven (doe ik ook niet), maar het gaat om het idee.

Ook allerlei oude en nieuwe contacten aangehaald. De afgelopen weken meer de kroegen in Alphen gezien dan de 5 jaren daarvoor. En verschillende uitjes met online al dan niet twitterende vriendjes en vriendinnetjes. Wie had gedacht dat ik nog eens een strandwandeling zou maken, of zelfs maar vega zou eten. En voor het eerst van mijn leven in Deventer geweest :clap: .

Kortom: een gelukkig nieuwjaar, alsnog.

Pin It on Pinterest