Waarschijnlijk is een vliegtuig tegenwoordig de veiligste plek op aarde. Controle vooraf, paspoortcontrole en nog eens controle aan de gate. Het kan niet op. Schoenzolen, je broekriem, je computertas, alles wordt onder de apparatuur door gehaald. En bewakers kijken je ernstig aan. Het maken van een grapje durf ik al jaren niet meer, bang om alsnog geweigerd te worden. Met de reiskleding hou ik er ook speciaal rekening mee: geen grote gespen, geen geld of mobieltjes in de zak. Want sommigen vinden het een feest om gefouilleerd te worden, maar ik hoor daar niet bij šŸ™„ .

Helaas wordt de controle aan de gate uitgevoerd door een bewakingsbedrijf. Ongetwijfeld aardige mannen en vrouwen, maar het is toch niet direct het beroep waar je vrijwillig voor kiest denk ik? Vandaag stond ik ook weer in de rij aan de gate. Computer uit de tas en ik werd van alle kanten bekeken alsof ik een terrorist was. Maar gelukkig, ik mocht doorlopen. En zelf help je tegenwoordig ook een handje, want onwillekeurig kijk je om je heen waar zich terroristen bevinden. Niet gehinderd door enige vorm van discriminatie pik je ze er als vanzelf uit.

En ja hoor, gevonden. Een vrouw van Aziatische afkomst, lange jurk, grote handtas. Dat moest wel foute boel zijn. Gelukkig dacht de bewaking er ook zo over. En de handtas werd binnenstebuiten gekeerd. En wat kwam er uit? Een stoomstrijkijzer en een kurkentrekker. Als dat geen gevaarlijke wapens zijn. Ik heb tenslotte mijn nagelvijltje wel eens in moeten leveren. Dus deze moordwapens zouden toch wel helemaal in beslag genomen worden? Het RTL journaal was ongetwijfeld al onderweg. Maar nee hoor, niets van dat alles. De groep bewakers keek met zijn allen vrolijk naar de kurkentrekker, lachte vriendelijk en wenste de mevrouw een goede reis.

Heb ik toch de hele weg op zitten letten of die handtas wel dicht bleef. Die wereld van tegenwoordig…..

Pin It on Pinterest