Zondag 26 oktober om 3 uur, wordt het direct weer 2 uur. Kortom: een uurtje langer slapen. Het is dus het beste om de wekker voor het slapen gaan al een uurtje terug te zetten. Of je gebruikt (zoals ik) je GSM als wekker, want die schakelt automatisch een uurtje teurg. Heerlijk, ik kan er nu al van genieten.

Met mijn achternaam is het komende jaargetijde trouwens toch al mijn beste tijd. Ok, de zomer is ook lekker. Terrasjes pakken, beetje bruin worden. Alles mooi groen en kleurig. Maar de koude, sneeuw en nachtvorst heeft mijn voorkeur. Eens per achttien jaar mogen we nog een Elfstedentocht verwachten. Ik zou zeggen: laat maar komen dit jaar. De eerste erwtensoep heb ik al naar binnen gewerkt. Dus ik ben er klaar voor.

En de Telegraaf denkt met me mee. Want zij voorspellen vannacht al gelijk de eerste nachtvorst. Heerlijk. Ik zet mijn slaapkamerraam vast op een kiertje. En morgen maar eens een lekkere wandeling maken. Met warme chocolademelk toe. Nog een paar weken, dan zit de Oude Rijn dicht :snowman: .

Pin It on Pinterest