47e RET Wandeltocht 20 maart 2021 AFGELAST!!!!

 

Helaas, deze wandeltocht is afgelast. Vanwege de aanhoudende corona maatregelen, zijn we niet in staat om deze wandeltocht op 20 maart door te laten gaan. Allereerst is het voor de RET niet verantwoord om veel mensen toe te laten in de bedrijfskantine van de remise. Daardoor hebben we geen geschikte start en finish lokatie. Ook onderweg kunnen we geen rustlokatie inrichten, en zijn in de Rotterdamse binnenstad geen cafe’s en restaurants geopend voor een goede rust lokatie. Daarom hebben we moeten besluiten om de tocht ook dit jaar niet door te laten gaan. We hopen zeer dat we u wel bij onze Spijkenisser mars kunnen verwelkomen!

De eerste tocht uit het jaarlijkse wandelprogramma van de wsv RET. En wat voor een tocht. Jarenlang vertrokken de wandelaars vanaf de remise Kleiweg, nu voor de 5e keer vanuit de remise Sluisjesdijk in de Waalhaven.
Een geweldige stadswandeling, die door velen de afgelopen jaren zeer werd gewaardeerd. Voor velen is het een hoogtepunt van de waandeling om een keer via de Maastunnel onder de Maas door te wandelen!
Vervolgens langs mooie delen van de Rotterdamse stad. Delfshaven, de Euromast, de Markthal. U komt er allemaal door of langs.
Om uiteindelijk via de mooie Erasmusbrug weer naar Zuid te vertrekken, en te genieten van een RET rust voordat u bij de ss Rotterdam aan komt.
Kortom: u moet hem gelopen hebben.

Afstanden en starttijden

 

40 km 08.00-09.00
30 km 09.00-10.00
25 km 09.00-11.00
20 km 09.00-11.00
15 km 09.00-12.00
10 km 09.00-12.00

Beloning

De speciale beloning bij deze tocht is een gebakken tegel. Eens per 5 jaar wordt er een nieuwe afbeelding gemaakt. Zie onderstaand rechts. Heeft u die al? Dan is er nog keus uit diverse oudere tegels. Leuk om te verzamelen.

LET OP: er worden geen IVV stempels gebruikt!

Bereikbaarheid

metrostation Zuidplein, bus 70 richting Charlois

Het startbureau is bereikbaar per bus

Het startbureau is bereikbaar per metro/tram

Gedurende de 46 jarige historie van deze tocht werden heel vaak bijzondere tegels gebakken, meestal met een onderdeel van het Rotterdamse openbaar vervoer bedrijf de RET erop. Hieronder ziet u twee voorbeelden. Dit jaar is er geen nieuwe tegel, maar de prachtige versie van vorig jaar, en diverse eerdere jaren, is nog volop beschikbaar. Het loont dus weer de moeite om voor 2 euro extra de tocht “met beloning” te lopen.

RET Remise Sluisjesdijk

Sluisjesdijk 8A
3087 AH Rotterdam

Pin It on Pinterest

Share This